Sladoled od avokada

Sastojci (2)

  • 2 avokada
  • 1/4 šalice meda
  • 1/4 šalice mlijeka Dukat Lagano jutro®
  • prstohvat morske soli
  • limeta

Priprema

Ogulite avokada, prerežite ih na pola i uklonite sjemenke iz sredine. Avokada zgnječite tako da od njih dobijete glatku smjesu bez komadića i grudica. Dodajte med i temeljito promiješajte žlicom. Smjesu stavite u blender. Dodajte mlijeko i zatim ostale sastojke. Miješajte dok smjesa ne postane glatka.

Iz blendera smjesu prebacite u kalup te ga ostavite u zamrzivaču najmanje 2 sata ili preko noći. Ponekad sladoled može biti previše zamrznut da biste ga jeli izravno iz zamrzivača. Ostavite ga na sobnoj temperaturi oko 20 minuta da se odmrzne. Poslužite i uživajte!

Ostali recepti