Karamel-krema

Sastojci (za 6 osoba)

Za kremu:

  • 1 l mlijeka Dukat Lagano jutro®
  • 1 mahuna vanilije
  • 5 jaja
  • 110 g šećera u prahu

Za karamelu:

  • 20 kockica šećera

Priprema

Mahunu vanilije prerežite na pola, rastvorite i postružite mekani dio vanilije u mlijeko. Skuhajte mlijeko s vanilijom.

U isto vrijeme u zdjeli promiješajte jaja i šećer u prahu; nakon toga lagano dodajte mlijeko i sve istucite.

U  loncu, karamelizirajte kockice šećera s malo vode. Nakon toga ulijte u kalup rastopljeni karamelizirani šećer.

Zatim, ulijte ranije pripremljenu smjesu u karamelizirani kalup te ga stavite kuhati na pari na 180 C oko 45 minuta.

Ohladite karamel-kremu u frižideru.

Probajte ohlađeno!

Ostali recepti