Gusta juha s ječmom i azuki grahom

Sastojci (za 1 osobu)

  • Miješano povrće (100 g)
  • Mrkva
  • Korijen celera
  • Korijen peršina
  • ¼ glavice luka ili poriluka
  • Ječam (1 žlica)
  • Azuki grah (1 žlica)
  • Smrznute mahune (pola šalice)
  • Mlijeko Dukat Lagano jutro® (150 ml)
  • Maslinovo ulje (1 žlica)
  • Pola manjeg jajeta

Priprema

Grah i ječam zajedno namočiti preko noći ili par sati prije kuhanja. Na ulju propirjati nasjeckani luk, zatim uliti vodu i kuhati oko 15 minuta. Dodati ostalo povrće narezano na kockice pa kuhati oko 30 minuta. U međuvremenu u drugom loncu staviti mlijeko da zakipi. U zdjelici istući jaje, dodati kipuće mlijeko, posoliti i promiješati. Smjesu uliti u juhu i kratko prokuhati te poslužiti posuto s dvije žlice parmezana.

Ostali recepti