Poziv na javnu tribinu o netoleranciji na laktozu

Posjetite tribinu koju organizira Zdrava Krava i saznajte sve što vas zanima o problemu netolerancije na laktozu!

Portal Zdrava krava u četvrtak, 17. travnja 2014. s početkom u 18.30 sati u Novinarskom domu (Perkovčeva 2, Zagreb) organizira javnu tribinu “Netolerancija na laktozu“ na kojoj će posjetiteljima svoje znanje o netoleranciji na laktozu podijeliti stručnjaci gastroenterolozi, pedijatri i nutricionisti. Posjetitelji će, osim korisnih savjeta, moći iz prve ruke saznati i nešto više o iskustvu osobe koja se nosi s netolerancijom na mliječni šećer.  

Procjenjuje se da danas pet posto europske populacije, pa tako i stanovnika Hrvatske, ima poteškoća s probavljanjem mliječnog šećera laktoze. Kod tih osoba laktoza dolazi u debelo crijevo nerazgrađena, što može dovesti do nadutosti, grčeva i bolova u trbuhu. Upravo zato osobe s netolerancijom na laktozu nerijetko izbjegavaju mlijekoi mliječne proizvode, no tako iz prehrane izbacuju prijeko potreban kalciji druge hranjive tvari čime se izlažu povećanom riziku od prijeloma i osteoporoze. 

Osjećate li i vi neugodne simptome nakon konzumacije mlijeka i mliječnih proizvoda ili sumnjate da imate problema s probavljanjem laktoze, a niste sigurni kome se obratiti? Na jednom mjestu, uz pomoć vrhunskih stručnjaka, posjetitelji će imati priliku dobiti odgovore na sva pitanja i nedoumice o netoleranciji na laktozu.

Tim stručnjaka čine:

  • Prof. dr. sc. Željko Krznarić, internist gastroenterolog i hepatolog, predstojnik Centra za kliničku prehranu na Klinici za unutarnje bolesti KBC-a Zagreb
  • Dipl. ing. Mirja Jošić, nutricionistica, Vitaminoteka
  • Inga Kesner Koren, direktorica razvoja, Dukat
  • Prim. Alemka Jaklin Kekez, specijalist pedijatar i uži specijalist pedijatrijske gastroenterologije, voditeljica dijagnostike u Poliklinici za dječje bolesti Helena
  • Svjetlana Vidović, osoba netolerantna na laktozu

Moderatorica tribine: Ivana Šundov Hojan

Više informacija o tribini potražite na Facebook eventu Tribina Zdrave Krave - Netolerancija na laktozu. Ulaz na tribinu je besplatan!